Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie
30 mei 2014   |   Informatie

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

4 juni Opa en Oma Dag
Toen wij in 2012 een actie begonnen op Opa en Oma Dag, kregen wij helaas weinig aanmeldingen. Was er geen animo voor deze fotoshoot of bleek de dag gewoon niet goed gekozen?
Toen we op 23 januari onze 3e verjaardag vierden, wilden we graag 1 uur lang een gratis fotoshoot aan opa’s, oma’s en hun kleinkinderen aanbieden. En wat bleek… deze fotoshoots waren als eerste helemaal volgeboekt. Wat waren we blij! We zien op de set dat er vaak een hele bijzondere chemie is tussen ouderen en jongeren.

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

Een fotoshoot voor opa en oma
Heel vaak krijgen wij gezinnen, families of neefjes en nichtjes op de set. Zij willen graag een mooie foto voor opa en/of oma. Een speciale verjaardag, een gouden huwelijk of Vaderdag of Moederdag is vaak de reden voor een mooie print.

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

Samen op de foto
Maar hoe leuk is het om ook opa en oma uit te nodigen! Een familieshoot is hier bijzonder geschikt voor. We maken dan foto’s waar ook opa en oma bij op staan. Eerst drinken we een kopje koffie met elkaar. Dat is nu juist zo gezellig in onze studio. De neefjes en nichtjes wennen al snel aan elkaar en dan gaan we op de set. We maken vaak eerst de foto’s met opa en oma en de groep, maar ook opa en oma samen of opa en oma met hun kinderen of kleinkinderen. In zo een uur is van alles mogelijk. En is het eventjes genoeg, dan gaan opa en oma aan tafel zitten en krijgen nog een kopje koffie. Soms is er ook nog een kleintje bij, dan is een uur relaxt en is er alle tijd om te verschonen of te voeden.

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

Een meiden uitje
Veel oma’s vinden het tegenwoordig leuk om hun dochter en kleindochters eens af en toe goed te verwennen. Ieder jaar bedenken zij een echt ‘vrouwen uitje’ en wat is er dan leuker dan samen naar de fotostudio te gaan. Oma’s maken samen met hun dochters en kleindochters een hoop plezier op de set. Alle dames op de foto met oma. Sommige oma’s schoppen snel hun schoenen uit, wanneer de jonge dametjes dit ook doen. En na afloop van de shoot zijn er een heleboel bijzondere en grappige herinneringen. En oma krijgt een cadeautje, een klein boekje voor in haar tas met al die leuke foto’s.

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

Vier generaties op de set
Een overgrootmoeder, een oma, een dochter en dan… nog een kleintje. Reden te meer voor een 4 Generatie fotoshoot. Oma van 94 gaat gewoon met de traplift mee naar boven, een kopje koffie en dan samen genieten op de set. We nemen ruim de tijd voor jong en oud en horen graag of er nog speciale wensen zijn. Zulke speciale momenten, om nooit te vergeten!

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda

Het verhaal van Cassandra…
Na twee mooie en leuke ervaringen op de set bij Studiorama, eerst met mijn collega en daarna met het hele gezin, zijn mijn meiden van vijf en zes jaar samen op de foto gegaan. Altijd leuk om op die leeftijd de veranderingen vast te leggen. Natuurlijk ook voor opa en oma die een huis vol hebben hangen met foto’s van kinderen en kleinkinderen. Deze shoot was oktober vorig jaar en kwam extra goed uit omdat mijn moeder op dat moment ernstig ziek in het Erasmus ziekenhuis lag. Ik heb gelijk een foto meegekregen en in het ziekenhuis opgehangen. Mijn moeder heeft daarna nog regelmatig in het ziekenhuis gelegen en is eind januari, na een lange strijd, overleden. Op dat moment kwamen we er achter hoe belangrijk een foto is. Mijn vader wilde graag één foto voor op de kast en een voor op de bedankkaarten. Tussen alle foto’s die wij hadden, waren er maar twee recente van mijn moeder. Die waren eigenlijk onbruikbaar. Één was gemaakt door mijn dochter met een kindercamera. De andere foto was met de iPhone gemaakt, waarbij ze een zelfgemaakte kroon van de kleinkinderen op had. Beide foto’s waren slechte kwaliteit en hadden niet echt een geweldige pose.
We moesten het er mee doen omdat er geen andere waren, maar wat hadden we graag een goede foto van haar gehad. Helaas is het daar te laat voor.

Opa en oma op de set | Fotoshoot in Gouda