Veelgestelde vragen

Ik hoop het …. Ik leg mijn hart en ziel in mijn werk en ik wil dat je de mooiste herinneringen in mijn beelden kunt terugzien. Mijn klanten hechten veel waarde aan mooie foto’s en kwaliteit. Ik hecht waarde aan oprechtheid en gezelligheid en fotografeer zo puur mogelijk. Kijk eens rond op de site van Studiorama, lees de blog en de reacties van onze klanten.
Spreken mijn foto’s je aan, dan zie ik je vast een keer in de studio. Ik kijk er nu al naar uit!

Onze studio is in de binnenstad van Gouda, op de Westhaven 27. We fotograferen het liefst in de studio. Het is er mooi, groot, schoon en licht. We bieden onze klanten graag een kopje Fairtrade koffie, thee of sap aan om hen beter te leren kennen, daarna maken we pas de mooiste en meest spontane foto’s op de set.
Wij fotograferen ook op locatie. Neem contact met ons op, om al je wensen te bespreken.

Een lastige vraag: Wat moeten we aan?
Ja, kleding is wel iets om goed te overdenken. Het meest belangrijke is: wees jezelf! Houd je kleding eenvoudig en comfortabel en ga dan een klein tikkie verder. Zorg bijvoorbeeld voor mooie accessoires.
De dagen van ‘matchy-matchy’ zijn voorbij. Ga niet allemaal in hetzelfde, maar kies een kleurpalet en ga dan aan de slag.
Het coördineren van kleur is een lust voor het oog. Neem gerust wat extra kleding mee. We hebben een gezellige kleedkamer. Kies je voor een fotoshoot (basic of experience), dan zit er een voorbespreking bij de fotoshoot, dan komt kleding altijd wel ter sprake.
Kijk op Pinterest voor ideeën en suggesties.

Vertel je kind dat er een mooie foto gemaakt gaat worden. Vraag wat het leuk zou vinden om mee te nemen naar de studio. Betrek je kind vanaf het eerste moment bij de fotoshoot. Benadruk het leuke, de ‘FUN side’ aan de fotoshoot en niet het spannende. Laat je kind zelf een setje kleding uitzoeken. Kijk goed naar deze keuze en kies nu zelf, in deze stijl, nog 1 of 2 setjes. Kijk ook eens naar favoriet speelgoed of een knuffel en stop dit op het laatste moment ook in de tas. Wij hebben drinken en eten in de studio. Maar krijgt je kindje flesvoeding, heeft het een speciale beker of een hapje zonder suiker, neem het dan zelf mee.

Wij geloven vooral in het feit dat iedereen mooi is van zichzelf. We willen de beelden daarom zo puur mogelijk houden. Heb je speciale wensen over acné, koortslip, e.d. meld dit dan van te voren. Wij werken pukkeltjes en puistjes, waarvan we zien dat ze er over een week niet meer zijn, weg. Wil je daarom alsjeblieft geen concealer gebruiken. Let op met foundation, twijfel je over de kleur, doe het dan niet op! Dit is voor ons heel moeilijk te retoucheren. Voor een intensievere bewerking zullen wij extra rekenen.

Allereerst een goed humeur. Het is belangrijk dat iedereen zin heeft in de fotoshoot. Soms is het leuk om iets mee te nemen wat iets over jullie gezin vertelt. Hiervoor boek je een Experience of Art Fotoshoot. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten! Tijdens de voorbespreking helpt de fotograaf met het bedenken van attributen die de sessie kunnen versterken. Tot slot zorg je voor schone schoenen. Onze fotoset is super wit en dat willen wij graag zo lang mogelijk zo houden.

Natuurlijk! Iedereen is welkom in onze studio. Als het alleen om kijken gaat, zorgen wij nog voor een lekker kopje koffie of thee. Je vriend of vriendin komt vooral wanneer het helpt om jou ontspannen op de foto te zetten. Wil je samen op de foto, dan willen we dit wel graag van te voren weten. Let op: onze fotoshoots kennen een maximaal aantal personen per sessie.

Geen probleem! We weten dat het leven soms anders loopt dan je had gepland. Probeer ons bij voorkeur 24 uur voor de fotoshoot af te bellen. We maken dan gewoon weer een nieuwe afspraak.

Wanneer je met de auto naar de studio komt, kun je (wanneer er plek is) voor de deur parkeren. Je kunt het beste de app gebruiken, zo hoef je niet iedere minuut op je horloge te kijken of je al weer moet gaan betalen. Is opa of oma slecht ter been, zet haar dan 10 minuten voor de fotoshoot voor de deur af en parkeer de auto zelf in de buurt van de studio. Je kunt het beste parkeren bij een van de drie grotere parkeergarages / terreinen in de buurt (10-15 minuten lopen naar de studio).

Ongeveer een week na de fotoshoot zijn de foto’s uitgezocht en bewerkt.
Bij de Basic, Experience en Art Fotoshoot kom je terug naar de studio om de foto’s te bekijken en te bestellen. De afspraak wordt gemaakt gelijk na de fotoshoot. Hou rekening met 1 à 2 weken levertijd voor onze standaard producten.
Bij de Mini Fotoshoot kom je na 3 werkdagen de A4 print (inbegrepen bij de fotoshoot) bij de studio ophalen.

Nee, de fotograaf maakt samen met de digital artist een selectie van de beste opnamen. Bij iedere fotoshoot zit een verwacht aantal foto’s inbegrepen. Met onze expertise, het verwerken van duizenden beelden per jaar, kunnen we de mooiste selecteren en leveren we alleen de allerbeste opnamen.

Als fotostudio hebben wij te maken met het auteursrecht en portretrecht. Als bedrijf hebben wij het recht om je foto’s te gebruiken voor promotiedoeleinden en publicaties, waaronder (maar niet uitsluitend) social media, promotiemateriaal, artikelen, advertenties, e.d. Wanneer je niet wilt dat wij jouw foto’s gebruiken dan is dit belangrijk mondeling te melden aan ons en schriftelijk te bevestigen. Wij zetten dit dan in ons systeem.
Wil je onze foto’s gebruiken voor social media vragen wij simpelweg dit alleen te doen vanaf onze BLOG of Facebookpagina en niet met een rechter muisklik, bewaren en delen via je eigen pagina.
Alleen na het plaatsen van je bestelling zetten wij graag een paar foto’s op Facebook. Het is leuk voor jou om de foto’s met je vrienden te delen en voor ons is het leuk om onze klanten te laten zien waar we trots op zijn. Heb je de een fotoalbum ontvangen, dan heb je ook de bijbehorende beelden. Deze mag je (zonder logo) vrij gebruiken. Het is natuurlijk leuk wanneer je ons noemt als de makers van de foto’s.

Wij vragen een vast tarief voor de fotoshoot. Je betaalt het huren van de studio, het gebruik maken van onze expertise (hier zit een voorbespreking en een viewing inbegrepen) en het nabewerken van de foto’s. Deze vergoeding is exclusief de prints of andere producten.

De fotosessie wordt altijd vooraf betaald. Dit is nodig om de afspraak te bevestigen. Moet je de shoot helaas afzeggen, dan maken wij gewoon een nieuwe afspraak. We kunnen helaas geen geld terug geven.Wil je achteraf andere producten bestellen, dan kan dit binnen een maand na de shoot. De foto’s worden online geplaatst en je kunt een dag later d.m.v. een betaalverzoek betalen. Je ontvangt van ons een e-mail met de betalingsgegevens en een directe link naar iDeal.

Bij de Basic en een Experience fotoshoot kom je terug naar de studio voor een viewing. In de voorbespreking heb je al aangegeven welke producten jullie waarschijnlijk willen overhouden aan de fotoshoot. Met hulp van de fotograaf kies je samen de beelden voor de wanddecoratie of je album.
Bij de Mini Fotoshoot maken wij de keuze. Er wordt maar 1 foto gekozen. Je kunt na het ophalen van de print, eventueel nog een ander product bestellen, alleen van het gekozen beeld.

Alle foto’s worden binnen ons standaard formaat geprint en gesneden.

  We kennen drie soorten beelden:
 • standaard formaat (13×18, 20×30, 30×40 cm);
 • vierkant formaat (13×13, 20×20, 30×30 cm);
 • panorama formaat (9×18, 15×30, 20×40 cm).
Heb jezelf een lijstje gekocht voor je print, dan ligt de verantwoordelijkheid van het product in jouw handen. Meet de ‘zichtbare maat’ en geef deze aan ons door. Je bent zo zeker dat de print goed in de lijst past. Past de print niet, dan kun je een nieuwe afdruk, tegen betaling, bij ons bestellen.
Wil je zeker zijn van een prachtige print en lijst, bestel dan een print in lijst. Wij kunnen je in de studio onze verschillende lijsten tonen. De eindverantwoordelijkheid voor en fantastisch product ligt volledig in onze handen. En je zult verbaasd zijn!

De foto’s staan nog 1 maand na de viewing op onze beveiligde website. Je hebt dus de mogelijkheid om de foto’s nog een aantal keren te bekijken en eventueel via de website bij te bestellen. Na deze periode worden gaan de foto’s naar een veilige ‘diepe’ opslag. Wil je toch nog bestellen, dan rekenen wij naast de kosten van de prints e.d. 50 euro handelingskosten. Je kunt er ook voor kiezen de foto’s nog 1 jaar online te laten. Hiervoor betaal je eenmalig 15 euro. Nu kun je de foto’s nog een jaar bekijken en bestellen zonder extra kosten.

Print op canvas voor aan de muur, inclusief 1 bijbehorend bestand:

 • 40×60 cm voor 110 euro
 • 50×70 cm voor 125 euro
 • 60×90 cm voor 155 euro

>Print op aluminium voor aan de muur, inclusief 1 bijbehorend bestand:

 • 40×60 cm voor 135 euro
 • 50×70 cm voor 155 euro
 • 60×90 cm voor 195 euro

Print op foam voor aan de muur, inclusief 1 bijbehorend bestand:

 • 40×60 cm voor 150 euro
 • 50×70 cm voor 185 euro
 • 60×90 cm voor 225 euro

Een album heb je al vanaf 250 euro, dit is inclusief de bijbehorende bestanden.

Iedereen ervaart kosten anders, omdat iedereen andere prioriteiten heeft in het leven. Onze ervaring, de volledige ingerichte studio, de professioneel apparatuur en het vermogen om iedereen op een bijzondere en pure manier te fotograferen zit verwerkt in onze tarieven. Wij staan volledig achter onze producten en prijzen en danken je voor jouw gestelde vertrouwen. Wij begrijpen dat veel (vooral beginnende) fotografen goedkopere opties bieden. Wij kunnen niet met deze fotografen concurreren. We hopen dat je ons vooral kiest voor onze professionaliteit, stijl, full-service en ons enthousiasme.

Alle foto’s worden voor altijd bewaard. Die opslag kost veel ruimte en geld. Sinds 2016 hebben we besloten dit voor een deel door te rekenen naar onze klanten. Om de beelden steeds te kunnen bekijken en bestellen, heb je de mogelijkheid om een back-up bij ons te nemen voor:10 jaar betaal je 145 euro (en zetten wij al je fotoshoot online, ook wanneer hier nieuwe bijkomen)

Bij aanschaf van een wanddecoratie krijg je het bijbehorende bestand erbij cadeau. Hiermee kun je andere producten bij ons bestellen tegen een gereduceerd tarief. Bij aanschaf van een album krijg je alle bijbehorende bestanden, van de foto’s die ook in het album zitten. Deze bestanden kun je bij ons laten afdrukken in het formaat 10×15 cm of 13×18 cm tegen een gereduceerde prijs.
We raden je aan het bestand veilig te bewaren en een goede back-up te maken. Je krijgt de bestanden meestal via WeTransfer.
Wij zijn er wel van overtuigd dat onze foto’s veel mooier zijn wanneer ze worden afgedrukt en als kunst worden getoond. Een cd of stick verdwijnt vaak in een la, een foto hang je aan de muur en van die foto kun je iedere dag genieten.

Wanneer je kiest voor een album, dan heb je al je foto’s bij elkaar. Je krijgt dan de bijbehorende foto’s ook als bestand. Wil je ze ook als Studiorama App, vraag hier dan naar. Je hebt hiermee overal toegang tot je foto’s. Heel handig wanneer je onderweg of op bezoek bent bij vrienden of familie. De foto’s staan in een eigen map op je mobiel of tablet. Zo hoeft je nooit te zoeken om de mooiste foto’s van je fotoshoot te laten zien.

Je kunt ons het beste volgen op Facebook of Twitter. Monique zorgt wekelijks voor vers nieuws!
Je kunt je ook aanmelden voor onze Nieuwsbrief SnapShot.
Hier lees je over de laatste trend in fotografie, onze aanbiedingen en nieuwste fotoshoots.

Wat leuk om te horen! Je kunt ons het beste een mail sturen (bellen mag ook: 06 44 651 471), wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.
Hoor je binnen 2 werkdagen niets van ons (mail is niet altijd betrouwbaar) bel ons dan even.
We zien je graag in onze fotostudio om jullie sessie te bespreken en te horen wat al je wensen zijn.
Tot gauw!