Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie

geluksroute gouda 2015

25 oktober 2016   |   Mini Art

Spelen met passie | het in beeld brengen van jouw verhaal

Waar het allemaal is begonnen…
Het is precies een jaar geleden, tijdens de Geluksroute van 2015 wanneer we Niels voor het eerst ontmoeten. Enthousiast stapt hij samen met zijn zusje en buurmeisje de fotostudio binnen. Geen ouders, alleen kids. Alle drie vertellen over wat hen gelukkig maakt in het leven, gewoon onder het genot van een glaasje limonade aan onze grote tafel. Sofie, de zus van Niels, gaat op de foto in haar rugby tenue.
Niels, die aan tafel blijft zitten met zijn buurmeisje, kijkt hoe zijn zus in allerlei stoere poses op de foto gaat. Sofie vertelt en toont haar passie voor deze bijzondere sport. Zij is apetrots wanneer haar foto uit de printer rolt. Die gaat ze thuis laten zien! Niels vindt het heel erg fijn voor zijn zus en had het ook heel leuk gevonden op de foto te gaan, maar zijn piano meenemen naar de studio, dat gaat niet zo makkelijk.

Spelen met passie
Twee weken geleden belden we aan bij Niels. Inmiddels is de piano ingeruild voor een prachtige vleugel. Niels is zichtbaar blij om ons te zien. Terwijl Francis alles klaar zet om te gaan fotograferen, spoort Miranda, de moeder van Niels, hem aan om te gaan spelen. Niels speelt graag en springt meteen achter de vleugel. Hij speelt… en speelt…. Niels speelt stukken van papier en anderen uit zijn hoofd. De noten lijken als vanzelf uit zijn vingers rollen. Het is geweldig om een jongen van zijn leeftijd zo gepassioneerd te zien.

Mini Art van Niels en muziek spellen
Mini Art van Niels en muziek spellen
Mini Art van Niels en muziek spellen
Mini Art van Niels en muziek spellen
Mini Art van Niels en muziek spellen
Mini Art van Niels en muziek spellen


Niels in de hoofdrol
Dan gaat Francis aan de slag. Eerst neemt hij wat afstand en fotografeert Niels spelend achter zijn vleugel. Daarna betrekt hij Niels langzaam bij zijn instrument. Niels mag zelfs poseren als een echt fotomodel. Hij geniet zichtbaar van alle aandacht en je ziet hem dan ook groeien achter zijn vleugel. Het is duidelijk dat dit de passie is van Niels. Francis gaat nog een stapje verder. De toetsen, zijn handen, de studerende en de vrolijke pianist, alles komt aan de beurt. Er is tijd voor hele serieuze momenten, maar ook voor humor. Zo legt Monique Niels op een gegeven moment tussen al zijn pianoboeken op de grond. Titels als: ‘Herinneringen’ en ‘All you need is love’ worden duidelijk neergelegd tussen alle andere boeken met noten, mollen en kruizen.

Niels met muzieke boeken

En dan weer naar huis
Na een klein uurtje gaan Francis en Monique weer naar huis. Niels heeft zichtbaar genoten van het tonen van zijn passie. Wij hebben genoten van hem, en het warme huishouden waarin hij opgroeit en mag zijn wie hij is. Thuis bekijken we de foto’s en kijken terug op weer zo’n mooie ervaring met een prachtig kind, vervult van passie voor zijn muziek.

Presentatie van de Mini Art aan Niels

De onthulling van de Mini Art
Een week later gaan we terug naar Niels, dit is niet gebruikelijk, maar omdat we begonnen zijn bij Niels en zijn vleugel, willen we ook hier weer eindigen. Zijn kunstwerk, een Mini Art zoals wij dit met een mooi woord hebben genoemd, krijgt natuurlijk een mooi plekje bij zijn vleugel. Zo kan hij er iedere keer van genieten wanneer hij achter zijn vleugel zit. Hij is verrast wanneer hij zichzelf in het kunstwerk herkent. En wij zijn blij met weer zo een bijzonder moment.

Mini Art aan Niels

Wat is een Mini Art?
Een Mini Art is een bijzonder product van Studiorama Fotografie, waarbij we gebruik maken van verschillende grafische mogelijkheden om je hartstocht zo goed mogelijk te verbeelden. Samen met de fotograaf maak je unieke beelden. Deze creaties worden later samengesmolten tot een geheel door de digital artist. Het eindresultaat zie je hier boven, het is een bijzonder kunstvorm voor jong en oud. Interesse? Lees hier verder hoe een Mini Art werkt.
En wat vond de mama van Niels ervan…
Het is een kunst als je als fotograaf kunt vastleggen wie iemand écht is en dat heeft Francis gedaan met Niels. Vervolgens heeft Monique een selectie gemaakt van alle foto’s en heeft daar een prachtige Mini Art van gemaakt. We zijn er heel blij mee! Groet, Miranda