Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie

Nepal – Kostbare herinneringen aan het Dak van de Wereld | Reisfotografie

6 mei 2015   |   Inspiratie

Nepal – Kostbare herinneringen aan het Dak van de Wereld | Reisfotografie

Reis naar Nepal
In november 1994 reisden wij, Francis en Monique, af naar het verre Nepal. Na een tussenstop in New Delhi kwamen wij op 19 december aan op het vliegveld van Kathmandu. De eerste week verbleven wij in het huis van vrienden in Patan. Deze stad is, naast Bhaktapur en Kathmandu, een van de drie Koningssteden. Twee keer per week hadden we geen stroom en een zeer beperkte hoeveelheid water, dit maakte ons nog bewuster van onze rijkdom in het rijke Nederland.

Na een week te hebben genoten van Kathmandu en omgeving, reisden we via Tulsipur naar Salyan. Een prachtig bergdorp, precies gelegen waar de weg eindigt. Hier bezochten wij vrienden van ons. Hij werkte als bosbouwer in Nepal en adviseerde Nepalezen over het veilig en slim kappen van hun bossen en zijn vrouw gaf voorlichting aan Nepalese vrouwen. We oefenden Nepalees, kochten eitjes, gember en bloemkool. We waren tevreden met weinig en genoten vooral van de adembenemende natuur, de rust en stilte.

Uren hebben we gewandeld en genoten van de giechelende kindertjes en kippetjes op ons pad. Wat een warmte, wat een hartelijkheid. Een Nepalees is niet rijk, maar wat een rijkdom om te zien dat deze mensen met zo weinig toch heel gelukkig kunnen zijn. Het is hard werken voor mannen en vrouwen om maar een paar roepi per dag te verdienen. De mensen leven veelal buiten (hun huis is slechts een plek om te slapen) en daardoor proef je het echte Nepalese leven. Je ziet hen water halen, offeren, boodschappen doen en zich voorbereiden op een feest. Wat bijzonder om even deel uit te maken van dit bijzondere land.

Na twee onvergetelijke weken boven op de berg met uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya, vertrokken wij voor een laatste week terug naar Patan. We bezochten tempels, stupa’s en al het andere wat het land maar rijk was. Inmiddels weten we dat daar niet veel meer van over is. Verdrietig kijken we toe wanneer hele andere beelden ons nu bereiken. Graag zouden we enkele foto’s met u delen. Wanneer u gaat naar www.werkaandewand.nl kunt u foto’s van onze reis bewonderen. U kunt onze foto’s kopen. Graag schenken wij onze opbrengst aan giro 555 voor Nepal. Hebt u interesse, neem dan contact met ons op: studiorama.gouda@gmail.comReisfotografie van Francis Frionnet in Nepal
Reisfotografie van Francis Frionnet in Nepal
Reisfotografie van Francis Frionnet in Nepal
Reisfotografie van Francis Frionnet in Nepal
Reisfotografie van Francis Frionnet in Nepal