Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie
17 april 2013   |   Informatie

Jonge kinderen in de fotostudio | Mini Art | fotograaf Gouda | kinderfotografie

Mini Art
Kinderen zijn spontaan en een genot om op de set te hebben. Niet zo lang geleden hadden we een pasgeborene op de set. Negentien dagen oud; we zagen het slaperige poppetje al voor ons op alle beelden. Maar niks slapen…. grote, open ogen die met nieuwsgierigheid de wereld in keken. Uiteindelijke andere, maar ook prachtige foto’s.
Wanneer u uw kinderen vaker laat fotograferen wordt het pas echt leuk. Zo ziet u per shoot de kinderen veranderen en groter worden. Zo kregen we eens twee vriendinnen op de set; omdat vriendin nummer drie had afgezegd, nam een van beide dames haar zoontje mee. Enthousiast kennis gemaakt te hebben met ons en ons werk, besloot zij terug te komen. Ze wilde graag een mooie foto van haar twee kinderen. En nog belangrijker, het moest een grote verrassing worden voor de veertigste verjaardag van haar man. Elsbeth kwam met baby en peuter in de ochtend naar onze studio. Bij binnenkomst straalde de jongste telg van oor tot oor. Haar zoon, die al eens eerder in onze studio was geweest, wilde graag nog even de kat uit de boom kijken. Terwijl we schattige foto’s maakten van haar kleine meid, liet Lysander zich niet omkopen. Hij speelde naar harte lust met het aangeboden speelgoed, maar niet op de set. Met heel veel trucjes, geduld en vooral tijd, namen we uiteindelijk toch heel veel mooie en spontane beelden van beide kinderen.

Hoe bereid je je voor op een unieke fotoshoot? | Mini Art | fotograaf Gouda
Hoe bereid je je voor op een unieke fotoshoot? | Mini Art | fotograaf Gouda
Hoe bereid je je voor op een unieke fotoshoot? | Mini Art | fotograaf Gouda
Hoe bereid je je voor op een unieke fotoshoot? | Mini Art | fotograaf Gouda

Mini Art
Uiteindelijk besliste Elsbeth om als verrassing een Mini Art door ons te laten maken. Lysander verklapte helaas de shoot aan zijn vader. Elsbeth liet haar man toen maar zelf een mooie foto kiezen. Deze liet zij op het formaat van de Mini Art printen. Toen hij op de ochtend van zijn verjaardag het cadeau kreeg, speelde hij het spelletje mee. Maar toen hij, bij het openen van het cadeau, een uniek kunstwerk zag, was hij zeer aangenaam verrast.
Elsbeth, Lysander en Fenneke zien we vast nog wel een keer terug en we hopen dat we dan ook kennis te kunnen maken met de vader van de kinderen.
Hieronder de spontane reactie van Elsbeth:
Beste Monique en Francis,
Voor pappa’s 40ste verjaardag een verrassingsshoot!! Lysander van 2 jaar netjes van te voren vertelt dat we vandaag foto’s gingen maken voor pappa’s verjaardag, een verrassing. Samen met zijn zusje op de set bij Monique en Francis. Fenneke was al gelijk in charming-mood voor de camera; Lysander moest even wennen. Nou, op de terugreis had Lysander het er nog over: leuk spelen, leuk foto’s voor pappa’s verjaardag. Dus afgesproken: ssst niks vertellen als pappa thuiskomt. Pappa is een dag na omadag (donderdag) jarig en dan gaan we het vertellen en verklappen. Na een dag werken kwam pappa (mijn man) thuis, zegt Lysander enthousiast: Gefeliciteerd pappa, heb geheimpje, verrassing, mag niet vertellen. Toen kreeg mijn man al een vermoeden 😉 Tijdens eten praten wij altijd wat er op een dag is gebeurd. Dus ik heel leuk vertellen tante Rianne is geweest (was niet geweest). ‘Jaha’, zei Lysander, dus zijn vader: ‘Was het gezellig met mamma vandaag?’ ‘Ja heel leuk, heb gespeeld, met mensen en hoop foto’s gemaakt, leuk, leuk, kado voor jou, gefeliciteerd, oei mag niet zeggen, verrassing.’ Toen hebben we het geheimpje maar verklapt, want Lysander vond het allemaal wel heel, heel spannend!!! Stiekem had mijn man het natuurlijk al door, toen Lysander ‘gefeliciteerd’ zei en ‘geheimpje’ en hij mij met make-up op zag lopen op mijn vrije mamma-dag en de kids in hun nieuwe kleren 😉 Volgens mijn man had hij geen fantastischer kado kunnen krijgen, zo spontaan en puur. Bedankt Francis en Monique voor de fantastische shoot, jullie doen dit hartverwarmend en met zoveel passie. Dankzij jullie weer een fantastisch kado voor mijn man en mijn kids voor hun pappa zijn 40ste!!
Lieve groetjes Elsbeth

Mini Art van Studiorama Fotografie

Mini Art van Studiorama Fotografie