Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie
10 februari 2015   |   Informatie

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama | Terugblik 2014

Wat een geweldig jaar…
2014 is omgevlogen! En wat was het weer een super gaaf jaar! We hebben zoveel lieve, mooie en bijzondere mensen mogen ontvangen in onze studio, maar ook daarbuiten. We willen graag al deze ervaringen met u delen. Lees hier onder ons verhaal van dit fantastische jaar…

Foto feestjes
Dit jaar begonnen we net als in 2013 met een super gezellig tienerfeest van Floor en haar vriendinnen. Altijd leuk om kinderen terug te zien tijdens feestjes. Isa vierde haar 10e verjaardag samen met haar vriendinnen in de studio, ons eerste kinderfeestje van dit jaar. En wat een gezellige middag! In totaal bezochten 25 tieners onze Tiener fotofeestjes, terwijl 64 kleine dametjes en 8 heren naar onze kinderfeestjes kwamen.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Op 25 januari vierden we zelf onze 3de verjaardag. De hele dag hadden we gratis shoots met een thema. Zo begonnen we de dag met peutertjes, daarna profielfotoshoots en in de middag opa’s, oma’s en kleinkinderen en tot slot nog geliefden. We kregen leuke cadeautjes en tussen de shoots door aten we taart met onze klanten. Begin juli vierde Amber wederom haar verjaardag in onze studio. Een van Amber’s vriendinnen kwam zo vol zelfvertrouwen thuis, dat haar moeder spontaan besloot ook haar verjaardag bij ons te vieren. En zo kwam Alet in augustus haar 50ste verjaardag in onze studio vieren. Ze gaf haar feest een thema: ’Over de top’. In totaal vierden 2 dames hun verjaardag en kwamen 12 volwassenen voor een verjaardagsfeest naar de studio

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Speciale acties
De Moederdag actie trok vaders, moeders en kinderen. In totaal gingen 24 personen op de foto. Sommigen gingen met mama op de foto, maar vaak ook gingen de kinderen alleen en we maakten een enkele gezinsfoto (als ‘wens’ van mama) . De volgende dag werden veel mama’s blij verrast. De Vaderdag actie bestond dit jaar uit 2 verschillende fotoshoots. Vier heren gingen verkleed als hun vader op de foto, terwijl ook 24 mensen, voornamelijk kinderen, op de foto gingen voor papa.
In september hadden wij dit jaar voor de tweede keer een tweelingen fotoshoot. Maaike en Lisa gaven de kick-off. Zij waren in 2013 ook van de partij. Ook Roos en Lot een tweeling van 2 jaar gingen op de foto.
In oktober fotografeerden wij in de Jeruzalemkapel in Gouda op Zotte Zaterdag. Het was leuk om zoveel klanten daar terug te zien, maar ook mensen die we daar fotografeerden weer terug te zien in onze studio na deze dag. Wij zetten in total 29 volwassenen en 64 kinderen in Middeleeuwse kledij op de foto. Wat een geweldige dag!
Aansluitend hadden wij in oktober een Zussen 3 Daagse. Er kwamen 8 enthousiaste kinderen en volwassenen naar de studio. De Broertjes 3 Daagse van november trok helaas geen broers.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Dieren in de studio
Op 16 april kwamen Britt, Dagmar en Stijn met hun hond naar de studio. De hond was alleen niet zo blij met al het geflits; hij lag daarom liever op de mat in onze hal. Uiteindelijk ging hij met mat en al op de set. In juni nam Irma haar hondje Sophie mee op de set. Een koddig klein beest die het liefst de hele middag had willen blijven. In december kwam Yvette met haar hond op de set, voordat zij vertrok naar Australië. Zij gaf de foto aan haar ouders als kerstcadeau. De shoot met de ratten van tweeling Lisa en Maaike ging helaas niet door. Wellicht zien wij hen in maart op de set.
Ook maakten we naast dierenfoto’s, foto’s van hondenbrokken van Sanal. We sloten het jaar af met André, Lisette en hun kinderen. Zij namen als toefje slagroom hun hondje: Chester mee.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Profielfotografie en bedrijfsfotografie
Dit jaar maakte Francis nieuwe foto’s gemaakt van Molen de Roode Leeuw, maar ook werd de Mallemolen in Gouda gefotografeerd. Van beide foto’s is nu een ansichtkaart. Ook maakten wij foto’s van de nieuwe eigenaresse van de Natuurwinkel, i.v.m. de overname van de winkel door Céline Brugman. Zo pronkte een prachtige foto met mooie tekst bij de opening van de grondig verbouwde winkel. In april ging het Verloskundige team Neeltje op de foto. De foto’s werden gebruikt in hun nieuwe informatie boekje. Eind mei maakte Francis een promotie foto van het GouweHart Orkest, i.v.m. het optreden: Watermusic van Händel. En begin juli bezochten de dames van Hof Hoorneman Bankiers onze studio voor een bijzondere foto voor een speciaal ontworpen magazine i.v.m. hun vijfentwintig jarig bestaan. Ook buiten werden foto’s van het hele team gemaakt en maakten we in het kantoor foto’s van medewerkers. Zij toonden het bankieren uit vroegere jaren en wij gaven daar een oude-look aan. Geweldig! Voor de opening van Wijnboutique & Spirits in Amsterdam werd een foto van een Piccolo gemaakt. Deze foto werd gebruikt voor een gevel-groot figuur en zal ook te zien zijn op een auto van de wijnhandel.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Ook maakten we 110 profielfoto’s. Dit waren o.a. professionals, zoals Loes van Vork Communicationes, Sonia van Via NovaCoaching, Emmy van Elm Consulting, Rutger van Beacon Compliance Advice, Marlies van Dimdio, Anne Marie van bureau Kiem, Nicole van DGH Development uit Gouda en Andine van Nails by Hand uit Moordrecht. Maar Francis fotografeerde ook voor medewerkers van Fundis in Gouda en de Hogeschool InHolland in Haarlem. Voor deze grote projecten fotografeerde Francis op locatie.


Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Productfotografie
Meer en meer weten de mensen de weg te vinden naar onze fotostudio voor productfotografie. Wij werkten in 2014 nauw samen met Studio Steenbergen uit Gouda en fotografeerden voor Blokker, Albert Heyn, Philips, Grixx, Sligro e.d. Maar ook anderen met eigen webwinkels e.d. vinden steeds vaker de weg. Zo maakten wij foto’s voor Stefan en Suzanne van Trouwartikelen.nl, Klazien en Marlous van de SOA-Poli online en Ronald van Breederplants. We vinden het erg leuk om producten voor klanten te fotograferen en hebben dit jaar heel veel positieve feedback gekregen over de gemaakte afbeeldingen.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Speciale fotoshoots
Opvallend waren dit jaar de opa’s met hun kleinkinderen op de set.
Twee opa’s werden samen met hun kleinkinderen even in het zonnetje gezet. Op onze verjaardag in januari hebben we zelf opa’s en oma’s op de foto gezet. Ook later in het jaar kwamen nog een opa en oma met hun kleinkinderen op de set.
In januari fotografeerden we de opening van Administratiekantoor De Basis in Sliedrecht. Na de hand mochten we een paar Mini-Arts maken als aandenken aan deze bijzondere middag.
In maart kregen we bezoek van het meiden hockeyteam uit Waddinxveen. Zij beleefden een super leuk avond samen met hun 2 teammanagers, 2 coaches en 2 trainers. De meiden hadden een fantastische avond en gingen met hun hockey-outfit en hockeystick op de foto. Iedereen ging individueel en als groep op de foto en had een geweldig leuk teamuitje.
Foto’s voor de expositie werden dit jaar in de stijl van Annie Leibovitz gefotografeerd. Ruim 200 mensen bezochten onze studio tijdens het ‘Open Atelier’. De mensen konden kennis maken met de studio, de fotograaf, de gastvrouw, het getoonde werk, maar ook ons andere werk. We kregen ook bezoek van Alinda Dijkstra van Gouda Cultureel. Francis werd geïnterviewd en gefilmd.Al met al een zeer geslaagd weekend.
In mei komen 4 generaties naar de studio om samen op de foto te gaan. Dit zijn vaak hele bijzondere fotoshoots. De oudste dame gaat meestal met de traplift naar boven, terwijl de jongste voorzichtig onze trap ophuppelt. We verdiepen ons dan vooral in oud en jong en proberen iets speciaals te doen, waardoorhet begrip ‘4 generaties’ duidelijk naar voren komt.
In juni komen 11 oud-studenten met hun partners naar de studio. Voorafgaand aan de shoot hebben zij Grafitti werkstukken gemaakt. De werkstukken worden stuk voor stuk door de fotograaf op de foto gezet. Verder worden groepsfoto’s van de hele groep, de oorspronkelijke groep en van wie er verder nog graag op de foto wil. Het is een erg gezellige middag met koffie, thee, sap en een speciaal versierd reüniecupcakeje.
Ook dit jaar hadden we een aantal winnaars van speciale wedstrijden: Pien, Eva, Mirjam, Dieke gingen op de foto en bijna iedere maand werd wel een grote print uitgereikt na onze Facebook-actie.
Zo kan iedereen kennis maken met onze studio, ons enthousiasme en de prachtige eindresultaten.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Alleen of samen
Of je nu alleen of samen bent, er is altijd wel een reden om naar onze fotostudio te komen en op de foto te gaan. Drie modellen, 1 man en 2 vrouwen kwamen voor een portfolio fotoshoot.
We hadden shoots met 2 personen, moeder en kind of verliefden samen. Andere kwamen omdat ze een wel een klein opkikkertje konden gebruiken. We genoten van iedereen, hoe moeilijk sommigen het soms ook vonden om op de foto te gaan.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Scholen en peuterspeelzalen
In juni fotografeerden we, al weer voor de vierde keer, alle basisschoolleerlingen van het Auris Taalplein. Ook kwamen de kinderen van de Peuterafdeling van de Auris: Bumba, naar het Taalplein om op de foto te gaan. Alle kinderen gingen alleen en een keertje met hun lievelingsspeelgoed op de foto.
Aan het begin van 2014, kwam juf Sandra van de Vuurvogel naar onze studio. We zorgden voor een nieuwe team foto. In april gingen we naar Vuurvogel voor portretfoto’s, groepsfoto’s, een mooie afscheid-groep-8- foto en een schoolfoto vanaf het dak van alle groepen en leerkrachten samen. Het was een droge en gezellige dag.
Begin juli waren we present met onze mobiele studio op de eindexamenfeesten van MAVO, HAVO en VWO op het St. Antonius College. Het was een zonnig dag en iedereen was in gala.
Een geweldig moment voor mooie foto’s van feestende en blije, geslaagde studenten. We voelden ons enorm welkom op de school en hebben veel studenten blij gemaakt met een mooie foto.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Fotoshoot buiten
Eind augustus konden tieners vanaf 12 jaar zich opgeven voor een buitenshoot. Er kwamen 4 meiden en 2 jongens op deze jaarlijkse fotoshoot af. We maakten foto’s bij de Visbanken van Gouda en in het Binnenvaartmuseum en op het schip ‘de Johanna’ in het bijzonder.
In oktober gingen wij naar Schoonhoven voor het 50 jarige huwelijksfeest van de familie Ritmeester. We maakten van de hele familie foto’s in het plaatsje langs de Lek.
De foto’s werden uitgeprint als bedankkaart, maar er werd ook een bijzonder jubileum magazine en een prachtig boek voor het bruidspaar door ons gemaakt en gedrukt. Al met al een super aandenken aan een hele bijzonder dag.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Fotoshoots – familie
In 2014 hadden we 41 familieshoots en gingen 208 personen in totaal op de foto. Ook hadden we 29 gezinsshoots met 126 personen. En dat in 52 weken! We hadden 5 XXL shoots met in totaal 63 mensen. Het grootste aantal mensen op in de studio was 18 personen en buiten 26 personen.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Fotoshoots – kinderen
We hadden dit jaar 5 Bolle Buiken shoots met zwangere dames. Ook hadden we 17 New Born shoots met kleintjes van 1-2 weken oud. Verder hadden we 3 peutershoots.
Ook veel neefjes en nichtjes verkozen om samen een fotoshoot te doen. In totaal hadden we 9 fotoshoots en gingen 17 neven en 16 nichtjes met elkaar op de foto.
Broer en zussen fotoshoots zijn ook altijd heel erg leuk. Leuk voor ouders en opa’s en oma’s. In totaal 17 shoots, zo gingen 23 broertjes en 28 zusjes (naast onze speciale acties) met elkaar op de foto.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Mini Art of Text Art
In totaal maakte Monique dit jaar5 Mini Arts en 6 Text Arts voor klanten. Steeds meer mensen ontdekken deze speciale kunstvorm met iets of iemand in de hoofdrol.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Trouwen
Een koppel koos dit jaar voor een kleine fotoshoot direct na het trouwen in de fotostudio, terwijl 2 bruidsparen kozen voor een hele dag fotografie.
Wilt u ook trouwen? Kijk dan eens op onze website: www.bride-side.nl, We hopen op meer trouwlustigen in 2015. Want… TROUWEN IS LEUK!

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Cadeaubonnen
In totaal werden er dit jaar 12 cadeaubonnen verkocht. Dit is het tweede jaar dat we cadeaubonnen in geschenkverpakking verkopen. Het is leuk om te zien dat meer en meer mensen een ander zo een bijzondere fotoshoot cadeau doen. Er is altijd wel een bijzondere reden om iemand zo iets waardevols te schenken.
De cadeaubonnen werden gepersonaliseerd door lieve teksten van de gever. Vooral cadeaubonnen voor de Gezinsfotoshoot en de NewBorn fotoshoot worden steeds populairder.


Boeken
Naar aanleiding van een wel heel bijzondere shoot met heel veel mensen en touwen, maakten we een Mini Art en verschillende boeken. Ook na een buiten shoot in Schoonhoven, maakten we een mooi fotoalbum en 21 magazines. Twee gezinnen besloten na hun gezinsshoot te kiezen voor een blijvende herinnering in de vorm van een boek. Zelfs een zussenshoot werd voor ouders in boek vastgelegd. Een prachtig cadeau voor een 50 jarig huwelijksfeest. Aan het eind van het jaar maakten we een prachtig New Born fotoalbum voor een kleine dame. Een kostbaar boek voor nu en later.

Focus op vernieuwing bij fotostudio Studiorama

Tenslotte
Wij zijn super trots en heel erg blij dat al zoveel mensen de weg naar onze fotostudio hebben gevonden. Ook is het zo gaaf om sommige klanten voor de negende, zesde, vierde of tweede keer terug te zien. We kunnen u niet genoeg bedanken voor uw vertrouwen.
Samen op weg naar een nieuw top jaar… 2015!
Francis en Monique