Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie
11 december 2012   |   Goede doelen

Een super feest voor Noa

Een super feest voor Noa
Noa, zo op het eerst gezicht een prachtige jonge dame van 9 jaar. Twee stralende oogjes en prachtige krullen. Niks aan de hand… of toch? Maar wanneer ik achter haar loop op de trap, valt me op dat Noa toch anders is dan andere kinderen. Noa heeft een spalk. Door de spalk kan ze haar been minimaal bewegen. En als ik goed kijk, zie ik ook dat Noa haar schoen heel speciaal is. Haar schoen is zelfs speciaal voor haar gemaakt. Ook haar vriendje, die niet veel later bij onze studio aankomt, heeft een spalk.
Noa zit op mytylschool in Delft. Dit is een bijzondere school voor kinderen met een lichamelijke handicap. Twee van Noa’s vriendinnen zitten in een rolstoel. Zij gaan met de traplift naar boven. Wanneer we allemaal in de studio aankomen, gaan we eerst eten, drinken en cadeautjes uitpakken.
We hebben de studio vandaag aangepast aan de rolstoelen. We hebben de tafel gedraaid zodat iedereen goed kan zitten. En voor twee dames snij ik de cupcake in stukjes. Zo kunnen ze de kleine hapjes makkelijk pakken en opsmikkelen. Noa pakt haar cadeautjes uit en geniet van al het moois.
En dan gaan we op de set. We hebben het achtergrondpapier vandaag opgerold, zodat de rolstoelen makkelijk de set op en af kunnen rijden. Pauline is een super coureur. Ze rijdt de rolstoel snel heen en weer. Even draaien voor een andere pose, is echt geen probleem voor haar.
De kinderen hebben het geweldig naar hun zin gehad. Alleen Noa heeft nog een laatste wens. Ze wil zo graag met haar papa en mama op de foto. Papa en mama zijn zeer verbaasd, maar ook zeker heel vereerd. Natuurlijk gaat deze wens nog in vervulling. De tijd vliegt en Noa neemt na 2 uur feesten weer afscheid. De rolstoelen gaan weer voorzichtig op de traplift en de papa’s en mama’s van de kinderen ‘vliegen’ met hen mee. We hebben allemaal van elkaar en met elkaar genoten van een super gezellige middag!
Noa is ook nog ambassadrice van Stichting Opkikker.

fotofeest voor Noa
fotofeest voor Noa
fotofeest voor Noa
fotofeest voor Noa
fotofeest voor Noa
fotofeest voor Noa