Verhalen om te inspireren

Blog van Studiorama Fotografie

kerstkaart tip van Studiorama Fotografie

3 januari 2016   |   Inspiratie

De beste tips om een originele kerstkaart te ontwerpen

Zelf kerstkaarten maken
Zelfgemaakte kerstkaarten zijn bij ons favoriet. Wanneer ze binnenkomen met de post krijgen ze een mooi plekje en natuurlijk worden ze altijd bewaard. Zelf proberen we ook ieder jaar een kaart te maken. En hoe kan het ook anders, daarbij maken we gebruik van… fotografie. Het bedenken is het aller moeilijkste gedeelte, maar een beetje zoeken op Pinterest geeft al snel inspiratie. De voorbereiding en het nemen van de foto staan garant voor heel wat plezier en gelach.

Maak gebruik van attributen
Er is tegenwoordig heel wat kerstversiering te vinden, het is dan ook niet moeilijk om dit op een originele manier in de foto te gebruiken. Kerstmutsen, kransen, bomen of een slee. En denk eraan: less is more. Kies voor 1 simpel attribuut. Denk ook eens aan een kerstbal.

kerstkaart tip van Studiorama FotografieEn vergeet de kerstverlichting niet!
Voordat de verlichting in de boom wordt gehangen, maak eens een bijzonder foto met alle lampjes aan. Versier uzelf, de kinderen (pas wel op) of de hele familie. Let op: er moet niet te veel omgevingslicht zijn, zo komt de warme gloed van de lampjes mooi uit op uw foto. Succes verzekerd!

kerstkaart tip van Studiorama Fotografie

Iedereen op de foto
Vaak is het niet eenvoudig om iedereen op de foto te krijgen. U kunt werken met de zelfontspanner, dat is vaak al een dolle boel. De reflectie van een kerstbal is vaak heel leuk om te fotograferen. Zo staat u al gauw allemaal op de foto, en dit keer is het niet erg dat de camera misschien in beeld is. Het geeft zelf best een grappig effect. Experimenteer met de compositie, de afstand en de achtergrond. U kunt ook kiezen om verschillende foto’s te verwerken in een collage. Met een eenvoudige App, zoals: PicCollage of Photogrid (veel van deze programma’s zijn geschikt voor Apple en Android) is dit echt kinderspel. En als we zeggen…. iedereen, dan bedoelen we ook iedereen. Zet je kat een kerstmuts op en -KLIK- Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een professioneel fotograaf. Spreek een tijdstip af eind november of begin december in verband met de levertijd van uw foto´s.

kerstkaart tip van Studiorama FotografieAfdrukken
Als de kaart heel gaaf is geworden, dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat de kaart ook een kaart wordt. U kunt de foto af laten drukken en kaart en bijpassende kleur envelop kopen. U kunt ook kiezen om de kaart te laten drukken. Enkelvoudige tot vierdubbele kaart, enkelzijdig of op alle zijden bedrukt, klein, middel of groot… er is zoveel mogelijk! We hopen dat we u ook in de stemming hebben gekregen om uw kerstkaart te personaliseren. Hebt u een leuke kerstkaart gemaakt, aarzel niet en deel hem met ons op Facebook.

kerstkaart tip van Studiorama Fotografie