Nieuwsbrief Snapshot van juli 2014

foto van de maand

Onze felicitatie gaan deze maand uit naar de ‘Girls’. Zij hebben 149 likes van vrienden en familie op hun foto mogen ontvangen. Iedere maand kiezen wij onze 3 favoriete foto’s.

Uiteindelijk is er per maand maar een winnaar. De volgende wedstrijd wordt in september gestart.

Hoe kunt u betrokken worden bij onze keuze?
Hierboven ziet u onze favoriet van deze maand. Binnenkort kunt u meestemmen voor de foto van de maand september.

Bezoek onze Facebook pagina; LIKE en deel uw favoriete foto. De winnaar kan een mooie
50 x 50 cm print van deze winnende foto in de studio op komen halen.

5 fotografie tips speciaal voor uw vakantie

Als u graag fotografeert, dan hebt u vooral tijdens de vakantie waarschijnlijk altijd uw camera bij u in de buurt. Maar wat fotografeert u nu precies? Bent u iemand die voortdurend foto’s maakt, maar nooit echt de sfeer weer kunt geven van uw vakantiegevoe? Hier volgen enkele tips waarmee u kunt beginnen.

Tip 1: Plaats het onderwerp niet in het midden
Het mooiste resultaat krijgt u door het onderwerp niet in het midden van uw foto te plaatsen, maar door het een beetje naar de zijkanten te positioneren. Deze techniek is beter bekend als de ‘gulden snede’.

Tip 2: Verander eens uw eigen standpunt
Als we fotograferen zijn we veelal gewend om zelf stil te staan en ons onderwerp aan te sturen. Dat hoeft natuurlijk niet. U kunt ook zelf in beweging komen en zo, vanuit verschillende hoeken, creatieve foto’s maken. Fotografeert u bijvoorbeeld iets kleins? Ga er dan eens helemaal boven hangen! Door uw onderwerp vanuit verschillende hoeken te fotograferen hebt u later meer kans dat de perfecte foto er tussen zit.

Tip 3: Heb oog voor detail
Van dichtbij zien onderwerpen er vaak zoveel mooier uit! Besteed ook aandacht aan de details van uw vakantie. Close-ups zijn bovendien prachtig te combineren met overzichtsfoto’s.

Tip 4: Gebruik tegenlicht in uw voordeel
Over het algemeen wordt fotograferen bij tegenlicht afgeraden. Het onderwerp wordt heel donker en de meeste camera’s hebben moeite met deze omstandigheden. Toch kunt u veel leuke dingen doen met tegenlicht. Speel met het licht van de zon dat door de bomen of bloemen schijnt, of creëer prachtige silhouetten bij een ondergaande zon op het strand. Een portret maken met tegenlicht kan natuurlijk ook, maar vergeet dan niet de flits te gebruiken! Op die manier wordt het gezicht toch belicht en legt u ook nog het schitterende zonlicht vast.

Tip 5: Kijk het onderwerp in de ogen
Oogcontact is op foto’s net zo belangrijk als in het echte leven. Probeer met de camera op ooghoogte te gaan staan wanneer u iemand fotografeert. Zo kunt u een onweerstaanbare blik en een fascinerende lach ook echt heel mooi vastleggen.
Bij kinderen kniel of buig je om tot het gewenste resultaat te komen. De gelijke ooghoogte-positie bevordert automatisch een natuurlijke houding; de persoon voor de camera hoeft niet omhoog te kijken. Het zorgt ook voor persoonlijker oogcontact. De persoon kan zich ontspannen, hetgeen ook direct effect heeft op uw foto.

Wat maakt de prints van Studiorama zo mooi?

Wilt u graag meer weten over hoe wij onze afdrukken zo mooi kunnen maken, lees dan onze blog over: optimaliseren, retoucheren en de finishing touch van Studiorama.

LEES MEER IN ONZE BLOG

Actie – Tweelingen week

Van 8 tot vrijdag 12 september 2014

Onze ‘Tweelingen’ shoot is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 september 2014. Alle tweelingen (of meerlingen) zijn van harte welkom in onze fotostudio voor een speciale fotoshoot. Naast een super leuke fotoshoot, wordt een speciaal portret gemaakt voor een expositie in april 2015 – equipollent Maak wel even een afspraak met de fotograaf.
Een fotoshoot van 10-20 minuten kost 35 euro, incl. 2afdrukken van 20×30 cm.

Wilt u meer weten? Mail naar: studiorama.gouda@gmail.com
of bel: 06 44 651 471

Bezoek eens het FOMU

Het FotoMuseum provincie Antwerpen (FoMu) draagt een krachtige missie uit:
Het FoMu is het expertise- en ontmoetingscentrum in Vlaanderen voor actuele en historische fotografie in al haar vormen.
Het FoMu inspireert bezoekers. Het stimuleert experiment en creativiteit.

Expositie voor deze zomer:
Shooting Range. Fotografie in de vuurlinie
27.06.2014 – 11.11.2014
In deze tentoonstelling zie je hoe stilstaand beeld werd gebruikt in kranten, magazines, postkaarten of voor militaire doelen. Propaganda- en antioorlogsfilms verrijken het beeld van dit wereldconflict.
Hier leest u meer over deze expositie.

The enclave – Richard Mosse
27.06.2014 – 11.11.2014
Richard Mosse brengt de gewapende rebellengroepen in het oosten van de Democratische Republiek Congo in beeld met infraroodfilm die oorspronkelijk ontwikkeld was voor militaire camouflagedetectie. Deze in onbruik geraakte film registreert infraroodlicht en krijgt daardoor een opmerkelijk kleurenpalet van felroze en groenblauw.
Hier leest u meer over deze expositie.

Ponte city – Mikhael Subotzky & Patrick Waterhouse
27.06.2014 – 11.11.2014
Ponte City is een project over één enkel monumentaal appartementsgebouw dat de skyline van Johannesburg domineert. Als één van de architecturale iconen van de stad is het de perfecte getuige van een samenleving in voortdurende verandering.
Hier leest u meer over deze expositie.

FoMu – FotoMuseum Provincie Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen